tisdag 30 november 2010

Nerd power


Om du missat fenomenet Katie the Star Wars girl kan du se den där videon för snabbversionen. Och om du inte missat det kan du titta ändå för att se Katie och Carries kommentarer om det hela. Mycket fint är det i alla fall!

OCH som de nämner i slutet är 10e december dagen då eventet "Wear Star Wars - share Star Wars" - tar plats, vilket i stort sett går ut på att man ska ha en Star Wars-t-shirt på sig för att visa sitt stöd för, tja, Katie och alla andra Star Wars-tjejer, men också då man ska skänka en Star Wars/sci-fi-leksak till något behövande barn någonstans. I hope you do it!

Själv tänkte jag kasta ner något i Lions julklappssäck som alltid står i Täby Centrum - och självklart skriva på att presenten kan gå till en tjej eller en kille!

Nerds, you're needed! ;P

True story.

söndag 28 november 2010

NaNo, f yeah

Damn right!
FUCK YEAH!!! 81,000 ord slutar vi på. Jag är så awesome.

Vi får se hur det går med redigeringen den här gången! ;)

True story.

lördag 27 november 2010

Neeeeeeeeeej!

Bildkälla: http://www.plu.edu
Trams och jag har diskuterat vad som är en acceptabel längd på en man. Typ "vid vilken längd blir det osexigt?" (det kan ha börjat med att jag tyckte att Mark Sheppard var lite för kort eftersom han bara är 1,78). Vilket är en viktig fråga, och till sist kom jag fram till att en dm längre än mig är väl minimum, fast 1,80 är liksom önskvärt.

Och vad fick jag just reda på?

ATT STALLONE ÄR EN OCH FUCKING SJUTTIOFEM!!!!!

Vill dö lite nu. :(

Okej, vi har fortfarande Dolph och hans manliga 192 cm, men vad hjälper väl det när Rocky är en dvärg? :(

True story.

Trams är läskig, ok?

Trams och jag står och tittar igenom varsin pärm med bilder på "Mixed male photos" (det var skådisar btw, så det var inte bara random män... även om det inte vore helt olikt oss heller i och för sig). Jag blir lite svag för en signerad bild på Dolph för 700 spänn (lät dock bli), och plötsligt utbrister Trams:

- Vem vill ha en signerad bild på en halvnaken David Hasselhoff!?

- Vem vill inte ha det? frågar killen som säljer autograferna.

- Ja, precis, håller jag med (fast jag är inte seriös, okej. Jag kanske har dålig smak, men den vet trots allt sina gränser!).

Trams börjar asgarva.

- Du kanske hellre vill ha en helnaken, är det det du menar? fortsätter säljaren.

Trams fortsätter garva, så säljaren tar det som ett ja och går iväg ett tag. Vi fortsätter kolla, Trams frestas av (läs: skriker exalterat och samtidigt av ångest eftersom hon egentligen inte har råd) en signerad bild på Mark Sheppard, då säljaren kommer tillbaka.

- Du skrämmer mig, tror jag, säger han.

Trams inser plötsligt varför hon alltid får Darth Vader-grejer av folk och embracear sin mörka sida. Eller något sånt. Det sista kanske inte var sant, hon har inte verkat mer dark side än vanligt, men å andra sidan kan Darth Vader-grejerna vara en hint.

All I'm saying: beware of Trams.

True story.

fredag 26 november 2010

"Bambi, not everybody loves Journey as much as you do."

Jag har gjort min första spotify-playlist. Yay me! Om ni inte tycker att det är särskilt imponerande skulle ni hört mig förut. "Vilken är din favoritfunktion på Spotify?" "Jag gillar sökfunktionen, den förstår jag mig på...". Fast playlists var ganska lätt också insåg jag, så det är väl jag som en jävla n00b. Whatevs!

Fredag heter den och uppenbarligen blev det en länk när jag tryckte ctrl + v på adressen. CRAZY! Det är i alla fall awesome fredagsmusik. Och då tänker ni "men Ell, det är ju bara hårdrock", och på det svarar jag "FUCK YEAH!".

Fett bra, okej?
Där får ni en bild för er som inte har spotify (för till skillnad från 90% av de som har spotify vet jag att ni finns och jag tänker inte glömma er!!). Bra lista!

True story.

torsdag 25 november 2010

Ell IV training montage


Det där var typ jag för några timmar sen. Eh... okej, jag kanske inte ska jämföra min tjugo minuter långa löptur i snön med ALLT i det där träningsmontaget, men när man pulsade fram genom skogen var det lite som i början. Jag är alltså Rocky i det här scenariot. Och jag tänker att om utomhusträning under vintern fungerade för honom, då ska väl jag inte vara sämre

Mmm, men snön! Jag vet vad ni tänker: Ell, ångrar inte du inlägget du skrev i somras nu? Nej, det gör jag faktiskt inte. Jag är så glad över snön. Det har snöat i flera dagar nu, och det är så fint utomhus! Världen har slutat vara grå och fittig, och istället är den vackert vit. Kylan är inte lika jävlig nu, mörkret är inte lika jävligt, ingenting är jävligt. Det är bara fint, och det blåser inte ens nu så det är ganska nice ute.

Jag vaknade till och med i morse och hade drömt att det regnade och att all snö var borta. Fick lite panik innan jag tittade ut och såg att det var fel. Jag vill ha snö resten av vintern nu. Det vore niiice. Och så kan man leka Rocky, och det är ju inte heller helt fel! :P

True story.

tisdag 23 november 2010

Fråga II

Hur kommer det sig att alla män som posar såhär automatiskt blir skitheta?

Mark Strong i Rocknrolla
Källa: http://www.firstshowing.net
Sawyer i Lost
Källa: http://walkonthewildside.blogg.se
Clintan som Dirty Harry
Källa: http://www.xidaa.se
Han Solo aka Sex on legs
Bildkälla: http://www.gradering.org
Crowley i Supernatural
Bildkälla: http://www.comicbookmovie.com/
Borde jag sluta? I'm telling you, DET TAR ALDRIG SLUT!!!

Sam i Supernatural (bilden heter "Sam gun porn")
Och snoddes från nåns blogg
Dean i Supernatural
Bildkälla: http://www.ugo.com/

Bruce Willis i Die Hard!
Bildkälla: http://www.blogcdn.com
Han har inget hår, men han har en pistol, F YEAH!

Allvarligt, vad är grejen? Är det blicken? Eller har jag bara sett för många actionfilmer?

True story.

måndag 22 november 2010

Courage Wolf

Källa: vem bryr sig? :P
Imorgon kommer vara en jobbig dag. Ska nog fokusera på det här när allting känns drygt tror jag!

True story.

torsdag 18 november 2010

Lånelöfte

Källa: http://xkcd.com/616/
Jag har fått lånelöfte från banken. Känner mig ganska exakt sådär faktiskt.

(Varför bloggar jag bara i XKCD-strippar? Bra fråga. På senaste tiden har jag börjat trycka på random-knappen på hemsidan när jag haft tråkigt och känt mig nere och mått lite bättre genom nördhumorn som är XKCD. Plus att då och då kommer en sån där serie som gör att det känns lite mer okej att man inte lyssnade för att man tänkte på Batman. :P)

True story.

tisdag 16 november 2010

Vuxen

Källa: http://xkcd.com/150/
True story.

måndag 15 november 2010

Oh yeah!

Oh yeah.
Jag vet inte hur det där gick till riktigt. På två veckor. But it's awesome.

80k, here we go! :D

True story.

söndag 14 november 2010

Lägenhetsletande

Söndag kommer nog att vara nya "titta på lägenheter"-dagen misstänker jag. Det verkar vara då det är vanligast med visningar, och jag måste nog leta en del, så då får det bli så. Det är helt okej i och för sig, söndagar är ju väldigt tråkiga dagar (när man inte brunchar förstås!) så då har man något att göra.

Idag var pappa med, vilket var kul för han är ju (för de som inte vet) målare och självutnämnd expert på allt som har med det att göra (okej, kanske inte självutnämnd, han kan sin skit såklart). När jag och min bror var på visningar förra veckan ställde vi typ inga frågor alls eftersom vi inte visste vad man skulle fråga om. Vi tog mest emot informationen de gav oss.

Pappa däremot hade ju inte frågor, men åsikter. Mäklarna fattade INGENTING när han började snacka om att taket var blankmålat och att det var minsann inte bra... och sen kollade han runt på golven i en av lägenheterna och kommenterade grejer om den med och mäklaren typ "ehh, ok, hur såg du det?" och jag stod bredvid och garvade för mig själv.

Det var bra i alla fall. När pappa godkänt lägenheterna då vet man att det inte finns så mycket att oroa sig för! Visserligen så har jag och min bror målat tillräckligt många hus för att kunna se det värsta sakerna, men när det gäller blankmålade tak då kan jag inte riktigt uttala mig...

Nu skriver jag NaNo och titta på Hipp hipp! Livet är ganska nice ändå. :P

True story.

torsdag 11 november 2010

Elin 19 år! :D

Elin är så fierce.
Idag fyller Elsklingen 19 år. :D Jag hoppas hon har en bra dag även om jag inte är där och firar med henne. ^^

True story.

tisdag 9 november 2010

Fråga

Jag är mogen, ok?
Varför vill Knorr att jag häller bajs i min lasagne?

True story.

söndag 7 november 2010

Lägenhet

Källa: Famber.se
BLOGGINLÄGG NUMMER 1000! FUCK YEAH! Det är rätt coolt måste jag säga. Jag har nog bloggat lite för mycket för att det ska vara bra egentligen, men vem bryr sig?

Det jag tänkte prata om innan jag såg det var det jag pratat om i snart två år men inte tagit tag i: att flytta hemifrån. Eller okej, jag har väl tagit tag i det, jag har ju ett jobb nu, och jag har jobbat där så pass länge att jag vet att jag kan jobba och plugga samtidigt. Men det är väl å andra sidan allt.

Min bror däremot har ju varit lite duktigare. Letat lägenheter och haft sig. Idag var vi på tre visningar till och med, och det som det framför allt gjorde var att göra mig fett sugen på att tag i det här. På riktigt alltså. Jag vill ha en sån där fin lägenhet att bo i!

Så, nu på onsdag ska jag, mamma, pappa och min bror på möte med banken för att diskutera lånelöften och grejer, och sen... ja, då får jag väl börja leta på riktigt. Har varit inne lite på Hemnet idag och man blir ju faktiskt fett taggad när man tittar runt!

True story.

onsdag 3 november 2010

Haters gonna hate: NaNoWriMo

Shit, vad trött jag är på alla snobbiga fittor som dissar NaNo just nu. Alltså allvarligt talat. Jag vet inte varför jag missat det innan, men det handlar inte bara om folk som inte vill vara med, utan folk är liksom aktivt emot det. Vad i helvete?

Och deras argument är så jävla fuckade. "Ingen riktig roman skrivs på 30 dagar" eller "ingen riktig roman är 50,000 ord". NÄHÄ? För jag hade ingen aning om det. Personligen tror jag, och alla andra hundratusen personer som skriver, att om 30 dagar kommer jag sitta med en klar bok som kommer publiceras på en gång och så blir jag nästa Rowling. Absolut. Den kommer inte att behöva redigeras, jag kommer inte att behöva lägga till någonting. Nope. Skrivet och klart, pengar på kontot nästa månad, livet leker, fuck yeah.

Källa: http://101reasonstostopwriting.com
Eller nej, så var det inte, va? Jag tror Stephen King har sagt att när man redigerar en roman så tar man bort 20% och lägger dit 40% (jag hittar ingen källa på det dock), och det innebär att om man gör det hamnar man på närmare 70k ord - och då börjar vi närma oss en riktig roman.

Fast det spelar ingen roll. För det är faktiskt bara riktiga författare som får skriva. Eller som någon mupp som utsett november till "National Not Writing a Novel Month" för professionella författare som kan skriva resten av året. Seriöst, fuckface, good for you! Jag önskar att jag kunde sitta i elva månader och skriva jag med, men det går inte för jag har skola, jobb, och massa annat skit jag måste deala med. Men det är sant, du har nog fått en bok utgiven, och det gör ju att du är lite bättre än mig, right?

För uppenbarligen får man inte skriva om man inte är bra på det. Det finns massvis med personer som skulle skriva under på det. "Skit i NaNo, världen behöver inte mer crap", menar de. Klockren logik, tycker jag. Jag menar, om jag inte spelar landslaget - inte fan ska jag tro att jag ska få spela fotboll. Eller vilken sport som helst för den delen. Jag tycker att vi ska ta det här ett steg längre: om man inte har gått någon utbildning om litteratur, då tycker jag inte att man ska få läsa böcker alls. Är man inte bra på någonting, då ska man ge fan i det.

Poängen är i alla fall att man inte får skriva bara för att man älskar att skriva. Eller för att man bara gillar det för den delen, eller vill testa på det. Man får inte. Det är några få personer prilivigerat att sätta sig ner med ett tomt Word-dokument, och några veckor senare ha 100 sidor fulla av en historia som kommer ifrån ditt huvud, som DU skapat själv. Med karaktärer som DU gjort till dem de är. Det spelar ingen roll om du inte tänkt låta någon annan läsa det - är du inte bra får du inte skriva. Glöm det.

Källa: http://www.cantheman.com
Dåliga böcker bör brännas. Typ.
De har en poäng. Det ges ut jävligt mycket böcker, och det är NaNos fel. Eller, i och för sig har väldigt få böcker getts ut som skrivits under NaNo, men alltså det finns dåliga böcker där ute. Utan NaNo hade vi fortfarande haft Twilight, Eragon, Kim Harrison-böcker och massa annat skit. ...vänta vad var mitt argument nu igen? NaNo finns, och dåliga böcker ges ut. Just det! Så var det. De måste faktiskt hänga ihop. Eller?

Fast alltså helt ärligt. Vet ni vad den viktigaste anledningen till att jag gör NaNo är? Förutom att jag kan gå runt hela december och säga "jag har just skrivit 50,000 ord på en månad - vad har DU gjort i år?" och förutom att det är det enda som ser till att jag faktiskt får något skrivet varje år.

Den viktigaste anledningen är fucking jävla november. Skitmånad nummer ett. I dare you - I double-dare you, motherfucker - att hitta en enda person i Sverige som gillar november. Det är en månads mörker i väntan på väntan på julafton. Om jag istället kan koncentrera mig på att skriva en hel berättelse istället för den begynnande höstdepressionen - då skiter jag i om några stackars publicister får in ett par dåliga romaner fler än de brukar.

True story.