onsdag 24 mars 2010

I feel good, nanannananana

Jag är typ frisk!!!! Med betoning på typ, jag mår väl inte fantastiskt bra, men jag är uppe ur sängen, jag har till och med lämnat huset för att gå till biblioteket, och jag hade till och med planer på att gå till jobbet innan de blev sjuka och fick ställa in (nu i efterhand känns det bra för jag var visst inte SÅ pigg som jag trodde har jag insett).

Gode gud vilken dryg vecka det har varit. De första dagarna var okej för då flyttade jag mig konstant runt i huset för att undvika hantverkare och dylikt, men sen från lördag och framåt spenderade jag all tid utom då jag åt på mitt rum, i min säng, seendes på film på datorn, och det var då jag började bli helt knäpp... vilket jag nog fortfarande är, men det känns bättre nu! Jag ska till och med till skolan imorgon (amazing).

För övrigt gick jag till biblioteket för att äntligen ta tag i Sherlock Holmes-läsandet (som jag förstått det är Guy Ritchies film en ganska korrekt tolkning, och jag var tvungen att se om det är sant), för jag hade sett att de hade en bok som hette just "Sherlock Holmes" där (tänkte att det måste ju vara ett bra ställe att börja på!). Den fanns dock inte, utan bara " En studie i rött", så jag tog den... sen kom jag hem och insåg att det ÄR ju den första boken. Sjukt praktiskt...

Anyway. Jag ville mest fira att jag är på bättringsvägen! HURRA.

True story.

måndag 22 mars 2010

Måste bli frisk snart innan jag blir tokig

Jag är fortfarande sjuk. YAY. Sex dagar nu. Och idag är första dagen då jag börjar må bättre, men istället för att klaga ska jag väl vara glad att det går åt rätt håll. Fast det är jag ju inte, jag vill bli friiiisk. Jag har missat två prov och två labbar och blää.

Det mest produktiva jag gjort de här dagarna är att se massor med film, vilket jag inte tror räknat, laddat ner ett tema som heter "Blue Steel" till min mobil (vilket bara jag tycker är kul), och spenderat väldigt mycket tid med att googla fram bilder på Tony Stark. Mmmmmm, RDJ.

Mmmm... TonyJag trodde jag hade något mer att säga, men det har jag inte (chockerande!), så ni får nöja er med den här bilden istället. Jag är säker på att ni alla lider.

True story.

fredag 19 mars 2010

Fortfarande sjuk

JAG ORKAR INTE VARA SJUK LÄNGRE. Speciellt rutinen: må skit på morgonen, må bättre på kvällen, och sen vakna nästa morgon och må sämre än dagen innan, och repeat! Så jävla nice, inte alls så att jag vill gå ut och titta på hur snön smälter eller jag vet inte, ha snygga kläder på mig och inte se ut som en monster som nästan känner hur musklerna förtvinar och fettet kommer flygande genom luften. ORKA.

In other news ger jag min gamla film och TV-blogg en chans igen. Mest för att bespara folk här mitt tjafs om filmer liksom, inte för att jag har några vidare ambitioner med den. Det finns en chans att jag har för många bloggar, men jaja!

Nu ska jag spendera resten av kvällen med att titta på Cougar Town. Som inte är den bästa serie jag sett i mitt liv, men den är tillräckligt underhållande för att vara värd att maratontitta på. :P

True story.

onsdag 17 mars 2010

Sjuuk

Bläää, jag är sjuuuuk. Så jävla tråkigt. Speciellt när jag kommit igång så jävla bra med min träning nu och finally gått ner ett kilo. Och så har jag ont i halsen och då ska man ju typ käka glass tills man kräks och det har jag ingen lust med. Suger.

Jag ville ju ha en dag då jag kunde chilla och få massa editing gjort, men jag har inte editat en minut idag för jag är för trött för att tänka. Istället har jag sett massor med film, vilket varit nice. Först såg jag Fast Food Nation som jag faktiskt tyckte var bra, men folk på IMDB var negativa. Jag tyckte det var spännande att se det som en spelfilm efter att ha läst boken, men det gjorde visst ingen annan (fast boken är förstås bäst, jag måste nog läsa om den och Jag och extra allt snart...).

Sen såg jag Fanboys... den var awesome!!!! Okej, big surprise, en nörd gillar en film om nördar på road trip, men ändå... så jäkla klockren och rolig. Jag ska nog tanka den och se om den imorgon. :D Dessutom såg jag halva Djävulen bär Prada innan jag tröttnade, och efter det såg jag Kung Fu Panda. Ehh, fast jag fick tanka den för uppenbarligen tyckte Canal+ att de skulle visa den på svenska och det tyckte inte jag.

Jag vill bli frisk.

True story.

måndag 15 mars 2010

Arga singelbloggen

Idag lanserar Elin och jag den awesome Arga singelbloggen, brought to you by arga singelklubben. Vi är arga och singlar, och på arga singelbloggen tänkte vi blogga om varför det är så fantastiskt bra att vara singel. :D

Ni vet att ni vill läsa!

True story.

fredag 12 mars 2010

O'Barry is my homeboy

Nevermind att jag ser ut som en tolvåringTrue that! Den är sjukt snygg den t-shirten. Förutom att den luktar vinäger (något med tryckprocessen), men det försvinner i tvätten! Nice iaf!

O'Barry liksom... awesome man!!!

Annars tänkte jag mest varna för att det finns en viss chans att ni aldrig hör av mig igen. Rykten gör gälla att Sly Stallone kanske dyker upp i Melodifestivalen, och om det skulle hända så där jag antagligen av lycka. Men ni behöver inte sörja mig, det kommer vara den lyckligaste stunden i mitt liv och jag kommer vara helt nöjd med att gå då.

Innan dess ska jag dock ha ett matteprov, så jag kommer behöva lite Stallone och Dolph för att muntra upp mig om det går dåligt!

True story.

måndag 8 mars 2010

Afterthoughts

Okej, eftersom jag ändå är vaken kan jag ju blogga lite om vad jag tyckte om hela galan. :D Eftersom kategorier är fett inne på den här bloggen just nu så tänkte jag att jag kan ju fortsätta på det temat...

Årets besvikelse
Det fanns faktiskt inte så många besvikelser i år, men det var såklart några. Den viktigaste är förstås det faktum att Sharlto Copley inte nominerades över huvud taget. Han var amazing. Nu vann inte District Nine någonting, vilket jag också är jättebesviken på för den borde uppmärksammas mer!

Sen är jag besviken på att Avatar vann Bästa foto. Jag tycker inte det räknas när allting i filmen är gjort med en dator (nu tänker jag mig James Cameron som sitter med en laptop och ritar Na'vis i Paint), men det är väl inte det värsta som kunde ha hänt.

Årets "so OMG totally oväntat... or not"
Varken supporting actor eller supporting actress var ett dugg oväntade, Christoph var fantastisk i Basterds, och Mo'Nique var sjuuuk i Precious. Jag gillar att ingen av dem spelar särskilt likeable karaktärer (okej, Hans Landa är förstås charmig på ett sätt, medan Precious mamma är rakt igenom ond), men ändå tar hem priset. Talang!

Och Avatar vann Visual effects. LIKE OMG WHO COULD HAVE SEEN THIS COMING? Helt välförtjänt förstås, Avatar har förhoppningsvis förändrat framtidens film totalt, men fortfarande inte ett dugg chockerande.

Årets charmigaste
När det gäller vinnare tror jag ingen slog Jeff Brdiges och Christoph Waltz. De blev så glada! Och nu menar jag inte att alla andra stod och typ "whateva, sånt här gör jag jämt", men när man såg dem stå där uppe och ta emot sina Oscars och hålla sina tal så var omöjligt att inte svara med ett leende och tänka "awww!". De verkar så mysiga!

Om vi pratar röda mattan så var de sjukt trevliga där med, men Gabourey Sidibe var ju lika roliga som alltid varje gång de pratade med henne, och Morgan Freeman var oväntat pimp men samtidigt hur skön som helst när de pratade med honom.

Årets bästa
Helt klart att The Cove vann bästa dokumentär!!! Det var typ det enda pris där jag verkligen ville att någon skulle vinna, så jag blev väldigt glad när det hände. Tråkigt att de klippte bort Ric O'Barrys skylt och att de inte fick hålla något tacktal då. Men japanerna verkar arga, och det är ju kul iaf!

Och så är jag glad för att Upp vann bästa animerade film! Väldigt välförtjänt faktiskt, hade blivit riktigt lack om den inte gjort det. Mmm, jag ska nog se om den i veckan tror jag...

True story.

1st Sektor Awards

Zackrid och jag passade på att dela ut lite alternativa priser under galan, aka Sektor Awards. Här är de nominerade!

Årets Åhtåtå
Christopher Plummer i The Last Station

Sämsta vägg
Väggen i The Messenger

Mest Faust
Up in the Air
Inglorious Basterds
Upp

Sämsta livskris
Ben Foster i The Messenger
Peter Saarsgard i An education
Jake Sully i Avatar
Precious i Precious (jag TROR vi valde Precious här... vi kan ha valt mamman. Det var oklart)

Mest oväntat
Hitler dör i Inglorious Basterds
Det galna stalkandet i The Messenger

Bästa sex
Bananscenen i An education
"So was I" i The Messenger
Själsex i Avatar

Största klimathotet
Up in the air
Avatar

Mest krimskrams
Avatar
Transformers 2
Oscarsgalan

Största cyniker
Robert Downey Jr i Sherlock Holmes
Avatargubben i Avatar
"The Messenger" (jag vet inte vem av dem vi menade här heller...)

Mest konsekvent
Up in the air
District Nine

Mest underskattad
District Nine
Sherlock Holmes

Mest skattad
Inglorious Basters
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Star Trek

Årets Kanye
Kanye-kvinnan (ehh... hon som dök upp och tog över under något tråkigt award... har glömt vilket)

AND THE WINNER IS...


Årets Åhtåtå
Christopher Plummer i The Last Station

Sämsta vägg
Väggen i The Messenger

Mest Faust
Inglorious Basterds

Sämsta livskris
Ben Foster i The Messenger

Mest oväntat
Hitler dör i Inglorious Basterds

Bästa sex
"So was I" i The Messenger

Största klimathotet
Up in the air

Mest krimskrams
Avatar

Största cyniker
Robert Downey Jr i Sherlock Holmes

Mest konsekvent
Up in the air

Mest underskattad
District Nine

Mest skattad
Inglorious Basters

Årets Kanye
Kanye-kvinnan (ehh... hon som dök upp och tog över under något tråkigt award... har glömt vilket)

Ehhh... innan ni dömer oss för hårt kan ni ju minnas att klockan var fyra på natten när vi nominerade och utsåg vinnare...

True story.

Oscarteorier

Let's see... vad tror vi?

Bästa dokumentärfilm
Burma VJ
The Cove
Food, Inc.
Which Way Home

Måste vinna. Måste uppmärksammas mer. Kom igen, The Cove!

Bästa sång
Almost There - Prinsessan och grodan
Down in New Orleans - Prinsessan och grodan
Loin de Paname - Paris 36
Take it all - Nine
The Weary Kind - Crazy Heart

Almost there var den enda låten jag tyckte var bra i den filmen, men den var å andra sidan väldigt bra. The Weary Kind har dock en fördel i och med filmens handling osv.

Bästa animerade film
Coraline
Den fantastiske räven
Prinsessan och grodan
The Secret of Kells
Upp

Ingen av filmerna här har någonting att komma med i jämförelse med Upp. Det bara är så.

Bästa regi
James Cameron - Avatar
Kathryn Bigelow - The Hurt Locker
Quentin Tarantino - Inglourious Basterds
Lee Daniels - Precious
Jason Reitman - Up in the Air

Dags att skriva historia och låta en kvinna vinna bästa regi? Yes, it is!

Bästa originalmanus
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
The Messenger
A Serious Man
Upp

Som sagt fick jag en uppenbarelse pga den här filmen och fattade vad det handlar om, så jag tycker absolut den ska vinna. :D

Bästa film
Avatar
The Blind Side
District 9
An Education
The Hurt Locker
Inglourious Basterds
Precious
A Serious Man
Upp
Up in the Air

Det här är SÅ svårt, men jag tror jag att när jag tänker efter noga så hejar jag på Upp, men tror på Precious. Eller Hurt Locker. Egentligen hejar jag på District Nein också, men let's face it det är en sci-fi och det är nästan lika illa som att gå full retard.

Bästa manliga huvudroll
Jeff Bridges - Crazy Heart
George Clooney - Up in the Air
Colin Firth - En enda man
Morgan Freeman - Invictus
Jeremy Renner - The Hurt Locker

Jag hoppas absolut på Jeff Bridges här, jag tyckte han var jättebra. Jag har dock inte sett Colin Firth eller Freeman, och de två är ju helt klart mest politiskt motiverade att vinna (en straight man som spelar bög, och en svart man som spelar Mandela). Men jag tror nog på Freeman ändå.

Bästa kvinnliga huvudroll
Sandra Bullock - The Blind Side
Helen Mirren - The Last Station
Carey Mulligan - An Education
Gabourey Sidibe - Precious
Meryl Streep - Julie & Julia

Jag hejar såklart på Meryl Streep - hon förtjänar en tredje Oscar! Men allting tyder på Sandra Bullock, vilket är konstigt för Gabourey Sidibe känns som det naturliga valet...

Bästa manliga biroll
Matt Damon - Invictus
Woody Harrelson - The Messenger
Christopher Plummer - The Last Station
Stanley Tucci - Flickan från ovan
Christoph Waltz - Inglourious Basterds

Cristoph Waltz känns som en naturlig vinnare, och jag har inget som helst emot om han vinner... men det vore NICE om Woody Harrelson vann för den rollen!

Bästa kvinnliga biroll
Penélope Cruz - Nine
Vera Farmiga - Up in the Air
Maggie Gyllenhaal - Crazy Heart
Anna Kendrick - Up in the Air
Mo'Nique - Precious

Det går inte att diskutera. Hon är så jävla bra.

True story.

Catching up, del tre

Så, final Oscar catching up!!! Här kommer lite tankar om filmerna, jag planerar ett inlägg där jag spår vilka som kommer vinna vad (antagligen postar jag det under röda mattan), och sen på tisdag eller när jag nu vaknar till liv igen kommer ett till inlägg om hur det gick och vad jag tycker om det. Under galan kommer jag SÅKLART twittra hela tiden, och jag hoppas någon joinar mig (inte bara Zackrid som ska titta med mig :P).

Det här var en bra film, faktiskt. Det handlar om en bomb squad (jag vet inte vad det heter på svenska - säger man bombgrupp eller finns det ett fancy ord för squad?), och bomber är ju jättespännande för man vet ju aldrig när de ska sprängas! Så man har konstant spänning, men också intressanta karaktärer med en trovärdig relation sinsemellan. Det enda dåliga är slutet, mest för att vi har sett det förut.

Det mest spännande med den här filmen var att jag ÄNTLIGEN fattade vad "bästa manus" handlar om. Jag insåg liksom att det finns inte en enda onödig scen i filmen, allting är på något sett relevant till ploten, så jag tycker verkligen den ska vinna där. Jag har inte sett The Messenger än, men jag tycker definitivt den här lätt ska vinna det priset.

Problemet med den här filmen är att det inte är något nytt i den. Inte för mig i alla fall, och nu kanske jag har ett visst intresse för mat (framför allt snabbmat förstås), men jag vet inte... någon på IMDB kommenterade på exakt samma sak och fick svaret att det nog mest är amerikanerna som FORTFARANDE inte fattat det här. Mycket möjligt.

Det bästa är dock att de pratade mycket om Monsanto, aka det ondaste företaget i hela världen. Jag vet inte om det är så känt varför de är onda (jag är insatt, men nästan enbart pga att jag jobbat för Greenpeace), så det är bra att någon annan tar upp det också. Man kan bara hoppas att det faktiskt går att påverka också.

A Serious Man. En svart komedi av Joel och Ethan Coen... nej, förlåt, men jag gillade inte alls den här filmen. Det var jävlarimig en svart komedi. Folk som har tröjor där det står "I wear black until I can find something darker" skulle kunna ha på sig den här filmen liksom. Och jag vill ju gilla den, för jag gillar deras senaste två filmer, men nej. Den var för svart och jag gillade den inte alls.

Neeeej, sluta vara elaka mot delfinerna. :( :( :( Okej, det där var kanske inte den mognaste kommentaren, men seriöst, den här filmen är så hemsk. Jag hoppas den vinner för det är inte bara en sjukt bra dokumentär, det är även en film om något som måste uppmärksammas. Det första jag gjorde när jag sett klart den här var att skänka 10 dollar till filmskaparna (ungefär vad en biobiljett kostar - det här är fan första gången jag känner mig dålig för att ha tankat en film!) och tryckte en O'Barry-tröja via Spreadshirt.

Visserligen är "det här är en film alla måste se" den största klyschan i filmboken, men det är sant. Den är brutal, men den är så bra. Jag grät nästan i slutet, och är det en dokumentär tycker jag att det säger en del.

Men vad ÄR det här för skit!? Jag vill tycka att det här är en bra film, det vill jag verkligen, för den har ju en rätt amazing cast... men det GÅR bara inte. Jag tror det till största delen beror på att det är massa djur som springer runt i människokläder, men jag vet inte... jag blir helt freaked out bara. Ploten är det inget fel på, fast de flesta karaktärerna är ganska dryga (jag hatar George Clooneys karaktär! Han är bara okej för att det är George Clooneys röst...).

Nej, min värsta mardröm nu är fan att den här ska vinna över Upp i Bästa animerade. Inte för att jag tror det, men ändå... man vet aldrig. Och att det här är en film för barn? Om jag hade sett den här som barn hade jag antagligen hatat den. Nu känner jag bara att den försöker alldeles för mycket. Speciellt musiken, som är så otroligt mycket Morricones Good, bad and ugly att det mest är irriterande.

Jag hade ingen aning om vad den här filmen handlade om, så det var ju lite spännande när man insåg att den handlade om två typer som lämnar dödsbud å amerikanska armens vägnar. Hur som helst var det en bra film, även om jag och Zackrid flummade sönder den med våra alternativa academy awards, aka Sektorn Awards. Mer om dem sen...

Woody Harrelson var i alla fall bra, men som Zackrid påpekade var det ju en ganska speciell roll att bli nominerad för. Fast gör man det bra ska man väl kunna bli nomimerad för vad som helst. Dock tror jag inte att han vinner över Cristoph Waltz, även om jag gärna vill att han gör det!

NUUU har röda mattan börjat och jag ska koncentrera mig på det för tillfället!

True story.

lördag 6 mars 2010

Rubriktorka nu igen

Survive!Det är ju helt otroligt vilken bra bild det där är på mig. Jag vet inte vad som är snyggast, jag, upplösningen, belysningen... ett svårt val. Men jag orkar inte ta en ny, jag försökte mest visa mina coola solglasögon jag köpte idag.

Japp, jag har haft en nice dag! Vaknade runt tolv, eftersom jag försökter vända på dygnet så att jag orkar vara vaken hela Oscarsgalan på söndag (jag planerar att vara vaken till sex inatt, feel free to join me!), åt en fantastisk frukost som alltid, och sen åkte jag och simmade. Det är jävligt jobbigt att simma, men det är bra träning så jag tänkte börja med det två gånger i veckan. Får se hur länge det håller. ;P

Sen var jag och shoppade, vilket var nice, för det var länge sen jag gjorde det eftersom jag har aldrig pengar. Men det hade jag idag! :D Så jag köpte dels pilotglasögonen, sen köpte jag fyra t-shirtar och asmycket färg, så jag ska trycka på tre av dem i veckan. Vi får hoppas det blir snyggt, ni får se resultatet sen. :D

Nu är jag hemma och ser Confessions of a teenage drama queen, och sen ska jag nog ta tag i de sista filmerna inför galan. Kanske postar jag lite kommentarer fem imorgon, haha. Det drygaste nu är dock att jag inte får tag på A single man som jag verkligen vill se! Och den går bara på cp-biografen Sture så jag kanske inte ens se den på bio. SUCK. Det är ju Colin Firth som bög!! Och det verkar dessutom vara en bra film.

True story.

torsdag 4 mars 2010

Eeeliiiin

Såhär tänker jag mig att Elin ser ut nu. Hon sitter i London och läser mitt senaste SMS och tänker "om ändå ELLEN vore här...". Fast jag misstänker att det är tvärtom, jag som sitter och läser hennes senaste SMS och önskar att hon vore här, och så springer Elin runt på Londons gator och är snygg som få och har hur roligt som helst och har helt glömt att hon har en kompis här i Sverige som vill träffa henne igen!!!

ELIN KOM HEM JAG SAKNAR DIG!!!!

Jag saknar London med. Det smidigaste kanske vore att åka dit och slå två flugor i en smäll. Hmmm...

True story.

måndag 1 mars 2010

21

Så, till vänster har vi Trams födelsedagspresent till mig, och till höger har vi min födelsedagspresent till Trams. Clearly, we're awesome (and not at all surprised).

För er som alltså inte vet eller gissat er till det fyllde jag år i helgen. 21! Skitgammalt, I know, det är dags att odla skägg och skaffa en stav och kalla mig för Gandalf, tror jag. Eller det börjar i alla fall närma sig...

Jag fick fett nice grejer i alla fall, förutom filmen fick jag en ny kontroll till Wiin så nu kan man spela två. AWESOME!!!!!!! Jag och Trams spenderade söndagskvällen med att fäktas, mer eller mindre. Och så fick jag David Batras bok "Den som inte tar bort luddet ska dö", som är precis lika rolig som hans första bok "Vän av ordning".

Sen hade vi Indiana Jones-maraton hemma hos Hanna och Sampo, vilket var niiice. Eftersom alla i gänget är nice och filmerna är nice var det kanske inte årets mest revolutionerande insikt, men ändå. Och jag fick mer presenter! Jag fick en till Clintan-kudde OCH duschdraperi med Clintan!!!!!! Jag vill flytta hemifrån nu. Av Zackrid och Matilda fick jag en kaffemugg med en fedora och texten "Archeologist" på. Fett nice det med! Och så fick jag ett grattiskort som det står "till dig som är född på 30-talet" på, som Martin valt ut. Ingen vet varför!

Det här har varit en nice helg, och nu tänkte jag följa upp den med en nice vecka. Vi får se hur det går!

True story.